Artykuły z kategorii: Usługi i produkty remontowo-budowlane
Sieciówka – zawsze fast-food?
Dość utarty stereotyp głosi, że sieciowe restauracje najczęściej oferują klientom dania typu fast-food – szybkie, kaloryczne i obliczone na zaspokojenie głodu, niekoniecznie dostarczające przy tym wielu składników odżywczych. Rzeczywiście największe sieciówki, które cieszą się dużym uznaniem na ry
Logistyka i zaopatrzenie
Restauracja sieciowa funkcjonuje pod różnymi względami inaczej niż tradycyjny lokal gastronomiczny, jednak nie we wszystkich aspektach musimy mówić o różnicach. Każda restauracja musi mieć zaopatrzenie, trzeba też zadbać o różne kwestie organizacyjne w ramach działania lokalu. Co do zaopatrzenia, z
Menu sezonowe
Zmiany pór roku często wpływają również na gastronomię i na to, co lokale oferują swoim gościom. Nie inaczej jest z restauracjami sieciowymi i to nawet tymi, które skupiają się na sprzedawaniu fast-foodów. Kiedy pojawia się okres letni, w menu możemy znaleźć więcej dań wykorzystujących na przykład
Czy znamy najlepsze lokale w mieście?
W większości miast możemy znaleźć różnego rodzaju lokale gastronomiczne, które mają dla nas wiele różnych propozycji. Warto wiedzieć, które z nich są najlepsze, które oferują nam najlepsze dania, tak abyśmy wiedzieli, że będziemy mogli zjeść nie tylko smacznie, ale także w przystępnej cenie, dzięki
Warto wiedzieć, gdzie przygotować uroczystości rodzinnego
Coraz częściej różnego rodzaju uroczystości rodzinne przygotowywane są nie w domu, ale w restauracjach. Wówczas wszystko jest odpowiednio przygotowane, a my na spokojnie możemy się zająć gośćmi zamiast biegać pomiędzy kuchnią i pokojem. Jednak żeby wszystko mogło naprawdę wyjść idealnie, musimy pop
Jaki typ lokali najbardziej lubimy?
Jeżeli rozejrzymy się po ofercie gastronomicznej w naszej okolicy, to z pewnością szybko się przekonamy, że do wyboru mamy wiele różnych typów lokali, a co się z tym wiąże, każdy będzie miał możliwość znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Dlatego też warto się na początek zastanowić, co najbardziej
Ograniczone pole dla kucharzy
Zawód kucharza jest jedną z tych profesji, które premiują kreatywność. Kucharz, który umie dobrze gotować nie powinien mieć problemu ze znalezieniem pracy, ponieważ restauracje oraz hotele powinny o niego zabiegać. Jak wyglądają zajęcia kucharza w restauracji sieciowej? Cóż, bardzo często jest to z
Sieć, czyli powtarzalność
Jedząc posiłek w knajpie liczymy na to, że będzie on smaczny. Jeśli jemy go w restauracji sieciowej któryś raz z rzędu, to pamiętamy dobrze jego smak, konsystencję i charakter. Generalnie oczekujemy, że potrawa będzie smakować i wyglądać tak samo. To jeden z kluczowych wyróżników dotyczących sieci